pommagratt

Om


Välkommen till verkstan´; Nu vet ni vad, jo nu är verkstaden (Blackeberg - Bromma - Stockholm) i gång och trevlig att besöka för alla som vill. Där finns hela lagret och du kan prova, välja och vraka. Samt så får du en smygtitt på det som är på gång mitt i skapandeprocessen. Kaffe är en självklarhet.
Enkelt, maila info@pommagratt.se så hittar vi en bra tid.
Webbutiken den är precis som internet öppet 24/7 och postar besättningar men max. 3-4 dagars väntetid. Vill du  komma och hämta upp din beställning om det brinner i knutarna så är du välkommen efter överenskommelse till verkstaden eller mötas upp i centrala Sthlm.
Pga. Flertalet Designmarknader och Hantverksfestivalen är webbutiken inte helt påfylld med hela sortimentet. Du som sett något på några av marknaderna eller Instagram och inte hittar de här, maila så löser vi det för allt finns. 

OM: pommagratt´s design berättar historier. Det personliga hantverket går i återbrukets tecken. Unika smycken skapas av redan befintliga ting att bära in i en mer hållbar framtid. 
pommagratt-Helena arbetar småskaligt, för hand skapas nya former och uttryck som ger intryck. 

pommagratt har ändå valt att tillsammans med de återbrukade tingen arbeta med nya metalldelar/Smyckesdelar, dvs. kedjor, ringar osv. Detta är ett "tyvärr" då det är svårt att hitta dessa delar som återbruk då det krävs en större mängd. Tyvärr är det oxå att det inte heller är helt spårbara de nya delarna, dvs. går inte att får redan på hela tillverkningsprocessen. Detta är något som vi ständigt kollar på och vår ambition är att på sikt lösa detta gissel.

Är du intresserad att läsa mer om slowfashion och konsumtion gör gärna det på tex:
http://www.slowfashionuppropet.se, ett initiativ av smyckedesignern JohannaN. Toppenbra! 

HUR SKAPADES pommagratt: pommagratt kom till en dag när jag/Helena 2009 hittade en stor mängd diabildsramar och visste att detta kommer bli något.  Den 20/6 2009 trillade designpoletten ner och Diabilden har hängt med igenom åren med ett litet uppehåll men nu är det dags igen! 

Till vardags jobbar jag som dansare, en konstform som försvinner bort sekunden rörelse är utförd. pommagratt har varit min kreativa kanal likväl ett behov av att skapa något som får finnas kvar i fysisk form. Ett smycke som får följa med sin bärare in i, Ja! ... en mer hållbar framtid. Tillsammans kan vi göra skillnad, god få goda val och låt dem få stor plats i ditt liv. Till vardag som till fest! 

// pommagratt

Instagram: pommagratt

Facebook: pommagratt  

Återförsäljare: 
Är du intresserad av att bli återförsäljare av pommagratt, maila: info@pommagratt.se


Kontakt: info@pommagratt.se